Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten 12 mei 2025
Leestijd: 2 minuten

Golden Curry udonnoedels met dashi en gehakt

Misschien heb je ze weleens zien liggen in de supermarkt of toko: de Japanse curryblokjes van Golden Curry. Maar zeg eens eerlijk: hoe vaak heb je ermee gekookt? Geloof ons: deze smaakmaker wil je na dit recept met udon noodles en dashi iedere week in huis hebben.

Golden Curry is een pakje met curryblokjes (voor Japanse curry) dat vol zit met milde specerijen en een vleugje zoetigheid. In dit recept smelt het blokje curry langzaam weg in een warme bouillon met dashi, varkensgehakt, wortel, aardappel en udon noodles waardoor je een superrijk en smaakvol gerecht krijgt.

Het resultaat is een snelle maaltijd die je eenvoudig op tafel zet op een doordeweekse dag, maar waarbij je absoluut niet inlevert op de smaak.

Golden Curry curryblokjes

Één keer maken en je begrijpt meteen waarom Golden Curry in zoveel Japanse keukenkastjes standaard op voorraad ligt (en die van ons).

Dit is waarom we fan zijn van deze Japanse curryblokjes uit de supermarkt

Voor wie van carbs houdt is dit het ideale recept door de dikke udon noodles, kruimige aardappel en de vettige smaak van het varkensvlees. Gratis tip van ons: wie deze curry een dag eerder maakt, zal erachter komen dat ‘ie de volgende dag nóg lekkerder is.

Golden Curry udon noedels met dashi en varkensgehakt
Melvin Sturm voor Culy

Recept: udon noodles met Golden Curry en dashi

  1. Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een middelgrote hoge pan op hoog vuur.
  2. Bak het varkensgehakt krokant en in kleine stukjes. Schep uit de pan en zet opzij voor later.
  3. Draai het vuur laag en voeg de wortel toe, voeg na ongeveer 3 minuten ook de ui en aardappel toe en bak tot het kleur begint te krijgen.
  4. Voeg dan het gebakken varkensvlees toe, verkruimel het Golden Curry-blok en schenk er 720 ml water op.
  5. Breng aan de kook en laat op zacht vuur 20 minuten sudderen.
  6. Voeg de udonnoedels toe en laat nog eens 5 minuten staan.
  7. Schenk als laatste de dashi in de pan, draai het vuur uit en roer door elkaar heen. Breng op smaak met zout.
  8. Verdeel over de kommen en top af met de gesneden bosui en wat sesamzaad.
Golden Curry udon noedels met dashi en varkensgehakt
Melvin Sturm voor Culy

Meer Japanse gerechten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.