Vegetarische pindakaascurry met bloemkool en kikkererwten van De Pindakaaswinkel

Wat ooit begon als een gek plan om pindakaas met smaakjes op de markt te brengen, groeide al snel uit tot een begrip in Nederland: De Pindakaaswinkel. Hun team van knappe pindabazen werkt dagelijks hard aan palmolie-vrije pindakaas in de tofste smaken (Koffie zeezout! Chilipeper citroengras! Dadel kaneel!). Maar wist je ook dat De Pindakaaswinkel recent een kookboek gelanceerd heeft? Culy mag al een tipje van de sluier oplichten en het recept voor hun vega pindakaascurry delen.

Deze pittige pindakaascurry met bloemkool, taugé en rempejek laat zien dat je met pindakaas véél meer kan dan enkel en alleen op brood smeren. En oh ja: rempejek zijn Indonesische pittige pindakoekjes die je bij de goed gesorteerde supermarkten kan vinden bij de kroepoek.

De Pindakaaswinkel: “Door de kikkererwten eerst te bakken worden ze lekker krokant. Dit geeft een lekkere bite aan de curry. Houd je niet van heel pittig? Laat de rode peper dan weg, de currypasta is van zichzelf ook al pittig.”

Pindakaascurry van de pindakaaswinkel
Bron: De Pindakaaswinkel

Zo maak je de pindakaascurry van De Pindakaaswinkel

Verhit in een wok of ruime hapjespan een scheutje olie. Fruit de rode ui en de kikkererwten 5 minuten en voeg daarna de gember, knoflook en rode peper toe. Bak ze 2 minuten mee. Voeg de rode currypasta toe en bak 1 minuut mee. Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe en meng goed.

Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de curry en laat 15 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is. Voeg vervolgens de vissaus, wittewijnazijn en het limoensap toe.

Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking. Schep twee opscheplepels rijst in een kom en schep de curry eroverheen. Garneer met peterselie, taugé en een partje limoen en serveer met rempejek.

kookboek Pindakaas van de Pindakaaswinkel
Bron: De Pindakaaswinkel

‘Pindakaas’ ligt nu in de (digitale) boekhandel voor ‚ā¨14,95 en is te bestellen via de website van De Pindakaaswinkel.

Meer met pindakaas?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Vegetarische pindakaascurry met bloemkool en kikkererwten van De Pindakaaswinkel
Sluiten