Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 21 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

The Mayo Sisters maken de lekkerste mayonaise (en hij is nog vegan ook!)

De dames van the mayo sisters runnen al sinds 2013 een fijne eetwinkel in Amsterdam-Zuid waar mensen liters van hun heerlijke mayonaise kwamen halen. Die maken ze op z’n Frans, met een klein zuurtje. Per toeval ontdekten ze dat hun mayo in een vegan versie net zo lekker was. Nu hopen ze de wereld te veroveren met The Mayo Sisters.

The Mayo Sisters

En wij rekenen erop dat het ze gaat lukken. Hun vegan mayonaise is namelijk onwijs lekker. Dik, romig, glanzend, vet en met dat lekkere Franse zuurtje dat we ook kennen van hun ‘gewone’ mayo. Maar dan zónder ei en zonder suiker.

In hun eetwinkel Chefs & Co aan het Scheldeplein (een echt familiebedrijf) kun je ‘m bestellen bij je frietje van Friethoes. En de vegan mayonaise is inmiddels ook te koop in knijpflessen, voor thuis.

Vegan mayonaise

Het is best bijzonder hoe de zussen tot hun vegan mayo kwamen. Ze eten zelf namelijk niet per se vegan en hun eetwinkel staat bekend om de heerlijke gegrilde kippen met friet (en appelmoes, Tony Soprano gehaktballen en nog veel meer lekkers dat ze allemaal zelf maken) die ze verkopen.

Maar in de supermarkt, voor het schap met mayonaise, viel hun oog op de selectie vegan mayo’s. Bijna allemaal bevatten ze suiker. Onnodig, zo vinden ze: “ik wil gewoon geen suiker in mijn mayo!”, roept Helen verontwaardigd als we haar spreken over de vegan mayonaise die ze samen met haar zus heeft ontwikkeld.

Friet met vegan mayonaise
Bron: The Mayo Sisters

Frans zuurtje

Ze begonnen te experimenteren met receptuur en hadden na twee jaar beet met een vegan variant die als twee druppels water lijkt op hun eigen, geliefde Franse mayo. Maar dan dus zonder ei en sowieso ook suikervrij. Het ei vervingen The Mayo Sisters door maismeel. Ook bijzonder: het is een lekker vette mayonaise, die tóch 25% minder calorieën bevat dan gewone mayonaise.

Je proeft eigenlijk geen verschil tussen hun vegan mayo en hun ‘gewone’ mayonaise (wij vonden de vegan versie zelfs net iets lekkerder!). Ook door een testpanel van chefs en foodbloggers werd de vegan mayo juichend ontvangen.

Vegan mayonaise van The Mayo Sisters
Bron: The Mayo Sisters

Steun The Mayo Sisters!

En nu gaan de zussen dus de boer op met hun vegan mayo. Op de Horecava toonden héél veel mensen en bedrijven interesse. En da’s zowel leuk als spannend, want The Mayo Sisters hopen met crowdfunding hun droom in vervulling te kunnen laten gaan. De missie: The Mayo Sisters Mayo moet overal en voor iedereen verkrijgbaar worden voor een goede prijs.

Helen, met tranen in haar ogen: “Ik hoop dat we het gaan killen met onze vegan mayo. Dat we beroemd worden. En dat zeg ik vanuit ambitie, maar ook vanwege alle liefde die erin zit. We staan echt voor dit product. We maken het met hart en ziel, met de familie en met een verhaal.”

Ook lid worden van The Mayo Family? Steun The Mayo Sisters op Crowdaboutnow. Of kijk voor meer informatie op hun website. The Mayo Sisters mayo is te koop bij Chefs & Co in Amsterdam, een fles van 430 ml kost € 3,25.

Meer over mayonaise:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.