Culy Homemade: Indiase gepofte aardappel om je vingers bij af te likken

Je hebt vast weleens (vaker) een gepofte aardappel gegeten, maar we durven te wedden dat je nog niet eerder een Indiase gepofte aardappel hebt geproefd! We vullen deze piepers met ondermeer zure room, gember, rode ui en chaat masala: een Indiaas specerijenmengsel.

Als je kleine aardappels van gelijke grootte kunt vinden, kun je deze Indiase gepofte aardappels als borrelhapje op een feestje serveren. Maar je kunt ook grotere aardappels poffen natuurlijk, bijvoorbeeld als bijgerecht bij een lekkere Indiase curry.

Chaat masala is trouwens onze nieuwe verslaving. Dit kruidenmengsel bestaat uit veelgebruikte specerijen in de Indiase keuken, zoals komijn, zwart zout, amchoor (gedroogd mangopoeder), chilipoeder en bijvoorbeeld asfoetida (duivelsdrek). De samenstelling kan verschillen. Je vindt chaat masala bij de meeste Aziatische supermarkten.

Dit recept komt uit het briljante kookboek Indian-ish van Priya Krishna.

> Ook interessant: Alles over chaat: verschillende streetfood snacks uit India

Gepofte aardappel Indiaas
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Indiase gepofte aardappel

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Leg de aardappels op een bakplaat en laat ze in ongeveer 45 minuten poffen in de oven. Test of ze goed gaar zijn met een mesje. Laat ze daarna afkoelen.

Snijd met een mesje een kruisje in elke aardappel. Dus voorzichtig een beetje aan de onderkant van de aardappel, om de vier inkepingen open te laten gaan.

Bestrooi de aardappels met zout en schep op elke aardappel een eetlepel zure room.

Bestrooi daarna met de gember, rode ui, groene peper, chaat masala en koriander.

Meer Indiase recepten:

Gepofte aardappel Indiaas
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: Indiase gepofte aardappel om je vingers bij af te likken
Sluiten