Gegrilde varkensentrecôte met linzen, mosterd en witlof (van Sergio Herman)

Er is een nieuw kookboek uit van Sergio Herman! De sterrenchef levert met ‘Sergio’s Smaakmakers – 70 recepten voor thuis’ een ode aan zijn favoriete ingrediënten. Zijn 20 favoriete smaakmakersvormen het geraamte voor het boek. Wij mogen Sergio’s recept voor gegrilde varkensentrecôte met linzen, mosterd en witlof met je delen. Een supermooi gerecht, dat het ook heel goed doet tijdens etentjes.

Mosterd geeft een fris karakter aan wat vettere gerechten. De combinatie met varkensvlees is klassiek en vrijwel altijd een schot in de roos. Ook linzen en mosterd halen het beste in elkaar naar boven.

Varkensentrecote recept van Sergio Herman

Zo maak je deze gegrilde varkensentrecôte

Kook de Beluga-linzen in gezouten water met ½ teentje knoflook en 1 takje tijm beetgaar. Doe hetzelfde met de oranje linzen, maar let op: de gaartijd is korter dan die van de Beluga-linzen. Giet de linzen af en laat afkoelen.

Meng de 2 soorten linzen en breng op smaak met sjalot, mosterdzaad, Parmezaanse kaas, cabernet sauvignonazijn, bieslook, platte peterselie, sap en rasp van 1 citroen, zeezout en peper.

Kruid het vlees met peper en zeezout, schroei mooi dicht in de hete pan met wat olie, zet het vuur zachter en voeg de gezouten boter toe. Bedruip het vlees om en om met de eigen jus, gedurende 10 minuten, en wrijf in met mosterd. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten.

Blus de pan af met witte wijn en laat inkoken. Voeg de vleesjus toe.

Snijd het witlof en roodlof in stukjes en kruid met zout en peper, olijfolie en citroensap.

Snijd het vlees in mooie plakjes en dresseer daarop de linzen, witlof en roodlof. Werk af met blaadjes mosterdsla.

Sergio's Smaakmakers van Sergio Herman

Sergio’s Smaakmakers van Sergio Herman (uitgeverij Carrera Culinair) ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 31,99 euro.

Meer lekkere recepten met varkensvlees:

  • 60 gram Beluga-linzen (kleine, zwarte linzen)
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 2 takjes tijm
  • 60 gram oranje linzen
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 20 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3-4 eetlepels cabernet sauvignon-azijn
  • 1 eetlepels bieslook, fijngesneden
  • 1 eetlepel platte peterselie, fijngesneden
  • 1 1/2 citroen, sap en rasp
  • 350 gram varkensentrecote
  • 2 eetlepels gezouten boter
  • 2-3 eetlepels mosterd
  • 50 ml witte wijn
  • 150 ml vleesjus
  • 1 eetlepel opgelegd mosterdzaad
  • 1 stronk witlof
  • 1 stronk roodlof
  • 5 blaadjes mosterdsla
  • Arbequina-olijfolie
  • Fijn zeezout, zout en peper
Reageer op artikel:
Gegrilde varkensentrecôte met linzen, mosterd en witlof (van Sergio Herman)
Sluiten