Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 2 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: varkenshaas met een korstje van pistachenoten

Een mooi gebraad op tafel zetten hóeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Neem nou de nederige varkenshaas. Trek ‘m een jasje aan van pistachenoten en het wordt een pièce de résistance. En toch heel makkelijk om te maken.

Varkenshaas is een allemansvriend. Daarmee is ‘ie misschien niet heel spannend, maar je kunt er genoeg leuke dingen mee doen om toch uit te kunnen pakken aan een tafel vol vrienden. Dat bewijst dit recept wel, dat we leenden van The Modern Proper.

Wij kochten bij de slager een flinke varkenshaas, maar je kunt natuurlijk ook meerdere kleintjes nemen. Daar zit wel een verschil in bereidingstijd in!

Dé truc voor een lekker krokant korstje: rol ‘m door een mengsel van pistachenoten, mosterd en kruiden. En trouwens: omdat het zo’n makkelijk recept is, maken we er meteen een mosterdsaus bij.

varkenshaas korstje pistachenoten

Varkenshaas bereiden

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Maal de pistachenoten met de knoflook, mosterd en tijm fijn in een keukenmachine. Stort het mengsel uit op een stuk bakpapier.

Rol de varkenshaas door het pistachemengsel en druk goed aan.

Leg de varkenshaas in een met bakpapier beklede braadslede of op een bakplaat. Schuif in de voorverwarmde oven en laat in ongeveer 30 tot 35 minuten gaar worden. Heb je meerdere kleine varkenshaasjes, dan is dit een stukje korter (ligt aan de dikte van je vlees). Gebruik eventueel een kernthermometer; een kerntemperatuur van varkenshaas moet ongeveer 62 graden zijn voor een mooi rosé gebraad.

De mosterdsaus

Maak ondertussen de mosterdsaus. Smelt de boter in een koekenpan en bak daarin de sjalot en de knoflook tot ze zacht zijn.

Voeg de wijn toe en laat drie minuten zachtjes bubbelen.

Doe dan ook de kippenbouillon, de twee soorten mosterd en de verse kruiden erbij. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Laat een minuut of vijf indikken op laag vuur.

Voeg in de laatste stap de room erbij en laat de saus een paar minuten indikken tot je een mooie mosterdsaus hebt.

varkenshaas kruiden

The Modern Proper

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.