Redactie
Redactie Diner 10 feb 2014
Leestijd: 2 minuten

Valentijnsrecept van Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka Witzenhausen kun je kennen als actrice en ex-vj, maar ze is vooral ook een goodlooking mommy én foodie in hart en nieren, met een grote liefde voor groenten. Ze zal vanaf nu af en toe heerlijke recepten uit haar eigen keuken delen met Culy-lezers. Vandaag: een heerlijk en superromantisch valentijnsrecept.

Miljuschka: “Rood, hartjes, rozen, fluwelen dozen chocolade en sexy lingerie: dat is Valentijn. Maar ook: overvolle restaurants, dure chocolatiers en gierige bloemisten… Vandaar dat ik het liefste thuis eet. Rustig met zijn tweeen. Het décor is anders dan het prototype. De rode rozen vervang ik door amerilos. De bonbons maak ik met mijn kinderen door aardbeien in chocola te dippen. En de bank wordt opgemaakt voor de laatste gang: het ware liefdesfeest.

Bij mijn romantische diner staat de biet centraal, een bijzondere groente. Hij is een beetje zoals een goede kus; zoet en vlezig. Ik maak een hartvormig bietentaartje, gevuld met geitenkaas. Dit recept is geïnspireerd op een gerecht op Lickmyspoon.com.”

val cul 5

Rooster de rauwe bieten in aluminiumfolie, 1 uur in de oven op 200 graden. Laat de bieten afkoelen en schil ze. Je kunt ook gekookte, voorverpakte bieten kopen, maar je zal dan wel aan smaak en kleur inboeten. Maar je bent wel iets sneller klaar: it’s up to you.

Snijd de ronde stukjes van de bieten af zodat ze plat komen te liggen. Snijd ze in plakken en steek deze uit met een hartenvorm steker. Leg deze daarna op keukenpapier om het vocht te beperken.

Tip: Gooi alsjeblieft de restjes biet niet weg! Maak er bijvoorbeeld een bietenchocoladetaart, bieten-havermoutpannekoekjes of een bietendip van. Of bietenchips!

Klop voor de geitenkaascrème de slagroom lobbig en klop hierdoor de zachte geitenkaas. Doe dit mengsel in een spuitzak.

Snijd de schil van de bloedsinaasappel en sinaasappel. Breng dan je mesje langs de vliesjes zodat de partjes loskomen. Bewaar de partjes in een bakje en vang het vocht op in een glas. Rasp bij het sap de schil van de sinaasappel, voeg 1 eetlepel rode wijn azijn en 2 eetlepels olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Dit is je dressing!

Pak twee borden en doe in het midden van elk bord laagjesgewijs een plakje biet op die je bespuit met de geitenkaascrème. De vulling moet niet tot aan de randen komen, anders gaat het druipen. Eindig met een plakje biet.

Doe de rucola in een kom en maak aan met de dressing. Verdeel de aangemaakte rucola rondom de taartjes en leg hier de (bloed)sinaasappelpartjes en geroosterde en gehakte hazelnoten op. Enjoy!

val cul 7

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.