Redactie
Redactie Dessertrecepten 11 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

No-bake Valentijnstaart met witte chocolade & frambozen

Wil je je Valentijn dit jaar echt verrassen? Maak dan deze prachtige Valentijnstaart met witte chocolade en frambozen, in de vorm van een hart. Niet alleen érg lekker, maar hij hoeft ook niet eens de oven in. Het recept is afkomstig van My Food Blog

Leg de biscuitjes op een schone theedoek. Vouw de doek dicht, sla er met een deegroller op en ga zo door totdat je fijne kruimels hebt.

Roer de gesmolten boter door de kruimels en verdeel over de bodem van je bakvorm. Zorg dat het mengsel egaal verdeeld is en druk de kruimels goed aan. Zet de vorm 20 minuten in de koelkast. Klop ondertussen de slagroom stijf.

Verwarm de chocolade au bain-marie, laat afkoelen en meng samen met de kwark door de slagroom. Pas op dat je het mengsel niet overmixt, maar het wel egaal is. Anders sla je alle lucht er uit.

Haal de bakvorm uit de koelkast en besmeer de bodem met een dunne laag jam. Doe dit zo snel mogelijk en verdeel er het witte-chocolademengsel over. Strijk de bovenkant voorzichtig glad. Bestrooi met frambozen en zet anderhalf à twee uur in de vriezer.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.