Homemade bietenchips

Culy 25 mrt 2013 Recepten

Dit heerlijke recept komt uit het boek Chips. Een boek vol recepten om zelf chips en snackjes te maken van groente en fruit, uitgegeven door uitgeverij Becht.

Schermafbeelding 2013-02-18 om 12.50.13

Was de bieten en wrijf ze droog. Snijd ze met de mandoline in schijfjes van ongeveer 1 mm dik. Schil de bieten niet. Droog de schijfjes met keukenpapier.

Verhit de olie in een frituurpan tot 170 °C of in een steelpan. In deze laatste is de juiste temperatuur bereikt als je er een proefschijfje in laat glijden en er luchtbelletjes omheen ontstaan.

Doe een kleine hoeveelheid van de chips in de olie en schud de schijfjes even om zodat ze niet aan elkaar kunnen plakken. Laat ze verder bakken totdat ze naar de oppervlakte komen, droger worden en de randjes net gaan kleuren.

Op smaak brengen:
Laat de chips uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met zout. Herhaal de hele handeling met de rest van de bietenschijfjes.

Tip:
Je kunt de chips het beste direct eten. Zo niet, maak ze dan opnieuw knapperig door ze 5 minuten in een oven van 80 °C te zetten.

Voor ongeveer 250 gram chips:

  • 1 kg rode bieten (soort: chioggia of crapaudine)
  • 3 liter frituurolie
  • zout
Reageer op artikel:
Homemade bietenchips
Sluiten