Culy
Culy Dessertrecepten 4 nov 2017

Typisch herfst: crème de marron

De dagen worden korter en buiten wordt het een stuk kouder. Het is duidelijk: de herfst is begonnen. Wat is er nou meer herfst dan een prachtige, bruine, zachte kastanjecrème? Juist, dat dachten wij ook. Dit herfstige recept is geïnspireerd door de blog Kitchen Butterfly.

Geniet van deze heerlijke crème de marron op een koekje, in chocoladetaart of bij groenten. Hoe je het ook went of keert: crème de marron is zalig en de perfecte begeleiding van een koude, herfstige dag.

Herfstrecept: crème de marron

Het recept vraagt om kastanjes die al gaar zijn, maar kan je alleen maar verse kastanjes vinden? Kijk dan onderstaand filmpje en zie hoe je ze heel makkelijk roostert.

Kastanjes poffen

kastanjes poffen in de oven

Crème de marron maken

Verwarm de suiker, 100 ml water en vanille in een pan op laag vuur totdat de suiker is opgelost. Voeg de kastanjes toe en laat 10 minuutjes sudderen totdat de siroop dikker is geworden en de kastanjes zacht. Haal de pan van het vuur en laat een paar minuutjes afkoelen.

Als het goed is heb je nu kastanjes in een gladde siroop, doe het mengsel in een blender of keukenmachine samen met het resterende water en mix zo glad mogelijk. Als je het nog fijner wilt kan je het mengsel door een zeef drukken met een spatel of lepel.

Voeg de likeur toe en meng goed. Doe het in een schone, het liefst gekookte, glazen pot en bewaar in de koelkast.

Wijntje erbij? Dit zijn de lekkerste herfstwijnen

Kastanjepuree stock

Heerlijke herfstrecepten

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Typisch herfst: crème de marron
Sluiten