Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 15 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Tunacado (een knapperig broodje tonijn met avocado)

We schreven er al eerder over, de Tunacado van Joe & The Juice die helemaal viraal ging op TikTok. Dit broodje met knapperig roggebrood, een luchtige tonijnmousse en avocado is al jarenlang een favoriet voor de lunch. Maar omdat niet iedereen een Joe & The Juice om de hoek heeft laten we je zien hoe je thuis je eigen Tunacado maakt.

Waarom is die Tunacado nou zó speciaal? Dat zit ‘m in het Deense roggebrood dat wordt geroosterd en daarna wordt opengesneden. Zo krijgt het brood een knapperige korst, maar blijft de binnenkant lekker zacht. Extra tip: wij halen ons roggebrood graag bij Selma’s bakery in Amsterdam.

Tunacado
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je de Tunacado

Meng de tonijn samen met rest van de ingrediënten in een keukenmachine tot een luchtige massa. Proef de tonijnmousse af op peper en zout. Zet opzij terwijl je verder gaat met de rest van de Tunacado.

Bestrooi de plakjes tomaat met wat zout. Zo trekt het vocht uit de tomaat en voorkom je een nat broodje. Leg de plakjes tomaat opzij.

Rooster het roggebrood in een contactgrill. Draai het broodje halverwege een halfslag om, zodat de korst een mooi rasterpatroon krijgt. Haal het broodje uit de contactgrill wanneer de korst knapperig is. Snijd het broodje open. Laat het broodje kort afkoelen, ongeveer 5 minuten.

Het is nu alleen nog een kwestie van het beleggen van de Tunacado. Besmeer beide kanten van het broodje met pesto, zodat je bij iedere hap de pesto proeft. Leg een mooie klodder tonijnmousse op de onderkant, gevolgd door de avocado. Pak de plakjes tomaat erbij en dep deze droog met keukenpapier. Leg de plakjes tomaat op de avocado.

Leg nu de bovenkant van het broodje erop en druk nog even goed aan. Serveer de Tunacado direct.

Tunacado
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Meer broodjes voor bij de lunch:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.