Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 16 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe producten van week 3: Heston Blumenthal, stracciatellakaas en ginger spice kombucha

Op de Culy-redactie ontdekken we elke week zó veel nieuwe producten, dat we besloten om ze gewoon te bundelen. Iedere maandag, aan het begin van een verse week, delen we onze nieuwe vondsten met je. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste food trends en innovaties.

Deze week: een nieuw kookboek van Heston Blumenthal, limited edition kombucha en stracciatellakaas.

3 x nieuwe producten uit week 3

Stracciatellakaas

We schreven al in 2018 over stracciatellakaas en het duurde even, maar hij ligt nu ook gewoon in de Nederlandse super. De Italiaanse kaassoort is een mix tussen mozzarella en burrata.

Het verschil tussen stracciatella, mozzarella en burrata? Waar mozzarella een stevig bolletje is en burrata een zacht bolletje met vloeibare kern, is stracciatellakaas eerder te beschrijven als een soort uitgelopen burrata. We zien onszelf hier al heerlijke pizza’s mee maken.

Zanetti Stracciatella di burrata ligt nu in de supermarkt. 

Ginger Spice van Yaya Kombucha

Wij hebben eigenlijk standaard yuzukombucha van Yaya Kombucha in de koelkast staan, maar die zal nu een plankje moeten gaan delen. De brouwers hebben nu namelijk een nieuwe – de negende alweer – limited edition smaak gelanceerd. Die draagt de naam Ginger Spice en dat dekt eigenlijk prima de lading. Bio gember, verwarmende kruiden (kruidnagel, piment, kaneel en andere zorgvuldig geselecteerde specerijen en kruiden) en een vleugje limoensap zijn hier de smaakmakers.

Ginger Spice is te koop op de vaste verkooppunten van Yaya Kombucha.

Nieuw kookboek van Heston Blumenthal

We twijfelden even of we ‘t al moesten verklappen, want je gaat er binnenkort zeker meer over lezen op Culy, maar we kunnen het niet langer stilhouden: Heston Blumenthal komt in februari met een nieuw kookboek! Maar wacht: is het wel een kookboek?

Volgens de uitgever (Fontaine) neemt de culinaire professor je mee op avontuur in zijn keuken en vertelt daarbij het verhaal achter zijn recepten. Zij noemen het “een ongedwongen kookboek met ultieme tips en uiteenlopende variaties”. Dat klinkt hoe dan ook geweldig.

Benieuwd naar de nieuwe producten van vorige week? We hadden het toen onder meer over een wijn-geurkaars en paarse noedels

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.