Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 10 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

Culy Kindermenu: vegan appeltaart van Roard (10)

In onze nieuwe rubriek Culy Kindermenu laten we kinderen aan het woord. In deze rubriek bepalen niet namelijk niet wij, maar zij wat wij gaan koken! Vorige week gaf Cas (6) het startschot van de rubriek met zijn Pizza Salami, deze week is het de beurt aan Roard (10 jaar). Zijn favoriete gerecht? Vegan appeltaart met kardemom en vanillepudding.

Het lievelingseten van Roard (10)

Roard: “Het recept dat ik heb gegeven is eigenlijk van mijn oma. Zij heeft het van haar mama maar daar zaten veel minder appels en veel meer boter en suiker enzo in. Ik heb het recept ook veranderd, er zit nu sojapudding in en kardemom. Zo is de taart vegan en smaakt het voor mijn vriend Mesbah die uit Afghanistan komt ook een beetje naar thuis.”

> Check ook de Pizza Salami van Cas (6)

vegan appeltaart
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy
vegan appeltaart
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Doe ook mee aan onze rubriek!

Lijkt het je leuk om te zien hoe de Culy-redactie een recept maakt van jouw tekening? Stuur dan een foto of scan van jouw tekening naar [email protected] en zet in de onderwerpregel ‘Culy Kindermenu‘.

Ook willen we je vragen om je naam en je leeftijd te vermelden en in het kort te vertellen waarom dit jouw lievelingsgerecht is. Misschien zie je jouw tekening dan binnenkort wel als recept op Culy!

Zo maak je de vegan appeltaart van Roard

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een ronde taartvorm in met olijfolie of kokosolie.

Maak eerst de amandelbodem. Doe daarvoor het amandelmeel in een mengkom. Roer de bloem, de kristalsuiker en het zout er goed door. Doe de olijfolie en de amandelmelk in een maatbeker, roer en schenk het mengsel in de kom.

Was je handen en kneed het deeg nu tot het mooi egaal wordt. Leg het deeg in het midden van de ingevette taartvorm en druk het voorzichtig en stevig uit met je handen tot de bodem en zijkant van de vorm gelijkmatig bedekt zijn.

Leg een stuk bakpapier op de taartbodem en strooi er bakbonen op (of gebruik een zwaar voorwerp) en zet de vorm in de hete oven. Bak gedurende 15 minuten.

Snijd ondertussen de appels in fijne, driehoekige stukjes. Doe ze in een kom en voeg er een flinke snuf gemalen kardemom, een flinke snuf gemalen kaneel en 1 eetlepel bruine suiker aan toe.

Haal de taart uit de oven, haal het bakpapier en de bakbonen ervan af en bak nog eens 6-8 minuten tot het deeg goudgeel wordt. Haal uit de oven, maar zet de oven niet uit.

Vul de taartbodem met de vanillepudding en strooi de stukjes appels er bovenop zodat de taart volledig bedekt is. Bak nog eens 30 minuten in de oven.

Laat de vegan appeltaart afkoelen en zet een paar uur (of een nachtje) in de koelkast zodat de pudding kan opstijven. Of eet de taart op terwijl ‘ie nog een beetje lopend is, als je echt niet kan wachten…

Eet smakelijk!

vegan appeltaart
Bron Winnie Verswijvel voor Culy

Meer kinderrecepten?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.