Redactie
Redactie Broodjes 2 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Toast met gepocheerde eieren, gegrilde tomaatjes en avocado

Dit fijne recept voor ontbijt, brunch of lunch komt van Cuisine de Clementine, de blog van Diane. Eerder maakte ze al deze heerlijke recepten voor gemarineerde geitenkaas en kruidige udon noedels met shii take en tofu

Verwarm de grill in je oven voor en doe de kerstomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met een scheutje olijfolie en zeezout. Zet ze ongeveer vijf minuten onder de gril, tot ze helemaal zacht zijn van binnen. Halveer de avocado, schep het vruchtvlees eruit en prak grof met een vork. Breng op smaak met een beetje zeezout.

Breng een grote pan met ruim water aan de kook en pocheer de eitjes. Bekijk onderstaande video om te zien hoe je dat heel gemakkelijk doet.

Snijd een stuk van het brood en beleg deze met een dikke laag avocado, een gepocheerd eitje en een paar kerstomaatjes. Eet smakelijk!

*Weet je niet zeker of je avocado wel rijp genoeg is? Bekijk dan onderstaande video waarin we je laten zien hoe je dit heel gemakkelijk kunt testen. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.