Kruidige udon noodles met shii-take & knapperige tofu

Culy 21 jan 2014 Diner

Ken je de leuke blog Cuisine de Clementine al? Onlangs schreef ze over dit heerlijke gerecht met kruidige Udon Noodles, shii-take en knapperige tofu. Mmm…! 

Kook de noodles volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Doe ondertussen de gember, citroengras, chilipeper, sjalotjes, knoflook, kurkuma en zout in een keukenmachine en hak fijn. Giet al mixend (of hakkend) er langzaam één à twee eetlepels arachide olie bij en ga door tot je een bijna egale pasta hebt.

Zet een pan op middelhoog vuur en voeg de kruidenpasta toe. Bak gedurende 2-3 minuten. Voeg de kokosmelk en groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog 5 minuten door sudderen.

Vul een koekenpan tot halverwege met olie en zet deze op hoog vuur. Voeg zodra de olie goed heet is (dit is heel belangrijk!) de tofublokjes toe en bak deze in ongeveer vier minuutjes knapperig en goudbruin. Schep de blokjes vervolgens met een lepel of draadspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Bak vervolgens de shii-take’s nog kort tot ze zacht zijn. Voeg deze samen met de noodles en peultjes toe aan de saus en mix het geheel. Verdeel over kommen, top met de tofu en garneer met de verse koriander, limoen en gemalen pinda’s.

udon

  • Stukje gember van 1 cm, geschild
  • 1 stengel citroengras, in stukken
  • 1 rode chilipeper
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel kurkuma (ook wel koenjit)
  • Snufje zout
  • Arachide olie
  • 200 ml kokosmelk
  • 75 ml groentebouillon
  • 75 gram verse tofu, gedroogd op keukenpapier in blokjes
  • 10 shii-take paddenstoelen
  • 100 gram peultjes
  • 200 gram udon noodles (of een andere soort)
  • Koriander, limoenpartjes en gemalen pinda’s ter garnering
Reageer op artikel:
Kruidige udon noodles met shii-take & knapperige tofu
Sluiten