Culy
Culy Lunch 27 januari 2014

Gemarineerde geitenkaas met tijm, rozemarijn en olijfolie

Dit recept van Cuisine de Clementine is zo ontzettend lekker: iedereen gaat hier voor zwichten. Een perfecte amuse, borrelhap of voorgerecht.

Hak de helft van de verse kruiden fijn. Doe deze in een kommetje samen met het zeezout, de gedroogde oregano, de chilipepers en meng dit door elkaar.

Draai met je handen kleine balletjes van de geitenkaas (als je een ‘rol’ hebt kan je er makkelijk plakjes van snijden en deze rond maken, hoeft niet perfect!). Strooi er vervolgens rondom het kruidenmengsel overheen

Schenk de helft van de olijfolie in de pot en doe er de overgebleven kruiden bij (met steeltjes) en de 2 hele tenen knoflook. Leg vervolgens voorzichtig de geitenkaasballetjes een voor een in de pot en schenk de rest van de olijfolie eroverheen. Hoeveel olie je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van de pot, belangrijk is in ieder geval dat de geitenkaasballetjes helemaal bedekt zijn.

Laat de balletjes 2 tot 3 dagen marineren in de pot. Heerlijk met turks-, spelt- of zuurdesembrood.

Tip: vergeet niet wat van de gekruide olijfolie over je brood heen te druppelen als je het eet. Als de geitenkaasballetjes op zijn kan je ze weer aanvullen en de olie opnieuw gebruiken!

dsc06159bwdsc06188bw

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Gemarineerde geitenkaas met tijm, rozemarijn en olijfolie
Sluiten