Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 14 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je die goddelijke Thaise poffertjes met kokos (khanom khrok)

Nog niet zo lang geleden vertelden we je al over khanom khrok: Thaise poffertjes met kokos en rijst. Crispy aan de buitenkant, zacht aan de binnenkant. Dikke kans dat je daar trek van hebt gekregen. Gelukkig heeft De bijbel van de Thaise keuken een tof recept voor deze lekkernij voor je.

Dat de Thaise keuken verrukkelijk is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. En wil je thuis zelf net zulke heerlijke Thaise gerechten op tafel kunnen toveren, dan is er maar één boek dat je echt in huis moet halen. De bijbel van de Thaise keuken – de naam zegt het al!

In dit vuistdikke naslagwerk van Noi Pia-Ud reis je door verschillende delen van Thailand en ontdek je welke gerechten bij welke regio horen. Van Bangkok tot de stranden in het zuiden van Thailand.

Dat alleen al is een feest om te ontdekken, maar de recepten zijn ook nog eens om van te watertanden. Van papajasalade tot pad thai, tom kha kai en deze Thaise poffertjes. Die wil je toch maken?!

> Lees meer over Thaise kanom krok: kokos-rijst poffertjes om je vingers bij af te likken

Thaise poffertjes
Bron: Bijbel van de Thaise keuken

Zo maak je Thaise poffertjes

Doe voor het eerste beslag de rijst, 60 milliliter kokosmelk, 2 eetlepels suiker, 250 milliliter water, 130 gram rijstebloem met een snufje zout in een kom en meng het met de mixer glad.

Maak het tweede beslag in een andere kom. Meng 150 milliliter kokosmelk, 50 gram suiker, 1 eetlepel rijstbloem met een snufje zout met een garde tot een glad beslag.

Smeer de poffertjespan in met olie en dep hem een beetje droog met een stuk keukenpapier. Giet, zodra de pan heet is, de kuiltjes halfvol met het eerste beslag en bak ze 3 minuten.

Vul dan de kuiltjes tot de rand met het tweede beslag. Bak de poffertjes nog 3 minuten en draai ze om. Bak de andere kant nog 1 minuut.

Serveer de poffertjes met de mais en bieslook.

Bijbel van de Thaise keuken

De bijbel van de Thaise keuken van Noi Pia-Ud (uitgeverij Carrera Culinair) is nu te koop voor € 31,99. 

Meer poffertjes recepten: