Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 22 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: poffertjes met kaas, pruimencompote en (vega) spekjes

Poffertjes maken zonder poffertjespan? Natuurlijk kan dat! Wij probeerden het en kwamen tot de conclusie dat je eigenlijk helemaal geen poffertjespan nodig hebt om heerlijke poffertjes te maken. Sterker nog: dat de poffertjes er daardoor wat grilliger uitzien vinden we nou juist zo tof.

Wie van zoet-zoutcombinaties houdt, vindt dit recept ongetwijfeld geweldig. Het zoete van de poffertjes en de pruimencompote zijn een killer combinatie met het zoute van de knapperige spe(c)kjes en de kaas.

Poffertjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de poffertjes

Maak eerst de pruimencompote. Verwarm daarvoor een steelpannetje op medium vuur en doe daarin alle ingrediënten. Roer goed tot de pruimen inkoken tot een stroperige massa.

Bak ook de vegetarische speckjes tot ze knapperig zijn en zet apart.

Doe de melk, de gist, het wijnsteenpoeder, de suiker, de kaneel, de bloem en het ei in een grote kom en meng door elkaar. Voeg ook de zaadjes van het vanillestokje toe en vervolgens de gesmolten boter, de zure room en een snuf zout. Mix het beslag met een staafmixer.

Verwarm een pan en smelt een klont boter. Maak met een eetlepel (of een knijpfles of een beslagdispenser) hoopjes van het deeg ter grootte van een poffertje. Bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin.

Tip: Heb je een lege ketchupfles? Als je deze grondig uitspoelt, kun je hier je beslag in doen en vervolgens gebruiken als knijpfles.

Serveer de poffertjes met een paar theelepels van de pruimencompote, de gerapte Hollandse kaas, de spekjes en een beetje poedersuiker.

Meer pancake love?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.