Redactie
Redactie Gevogelte 22 jun 2012
Leestijd: 1 minuut

Thaise kerriesoep met pitabrood

Dit recept is afkomstig van chefkok Mathijs Vrieze.

Maak eerst een krachtige kippenbouillon. Een goede bouillon is zonder twijfel de beste basis voor een Thaise kerriesoep. Maak de groenten schoon. Verwarm een beetje olijfolie en zweet de grof gesneden ui, knoflook, prei en winterpeen even aan om alle smaakstoffen naar boven te halen.

Voeg de vier kippenpootjes toe en laat deze even lekker mee sudderen. Voeg vervolgens een liter water toe. Dampt de bouillon snel in, voeg dan een beetje extra water toe. Breng de bouillon langzaam aan de kook en schep het schuim eraf met een grote lepel. Voeg de gekneusde peperkorrels en de laurierbladeren toe. Laat het geheel op het kleinste pitje een paar uur zachtjes trekken. Moet je eens ruiken, wat een prachtige geur.

Als de bouillon bijna klaar is een kruidenbuiltje toevoegen. Verse kruiden voeg je zo laat mogelijk toe, zo behoud je de meeste smaak. Schil en was de aardappels en snijd ze in grove stukken. Verwarm de rest van de olijfolie en voeg de kerrie, het limoengras en de aardappel toe. Even verwarmen en samen met de aardappel en de gezeefde bouillon langzaam aan de kook brengen.Laat de aardappels garen in de bouillon.

Als de aardappels gaar zijn, deze met de staafmixer gladmalen in de bouillon waarmee je de soep op smaakt brengt. Er ontstaat een natuurlijke binding. Snijd de gerookte kip in reepjes, rooster de pinda’s voeg de taugé toe, en vul hiermee de grootste soepkommen die je hebt. Maak de soepkommen warm.

Bak de pitabroodjes kort in een oven van 200 graden. Serveer de hete soep direct over de warme garnituur. Beetje basilicum erover… Een warme pita erbij en je waant je in India. Je kunt eventueel een fijngesneden pepertje toevoegen voor meer pit!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.