Doperwtjes hummus

Culy 21 jun 2012 Lunch

Na de klassieke hummus en de avocado versie nu een variant met doperwtjes!

Verhit de olijfolie in een kleine pan op matig vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot deze zacht en transparant is, maar niet bruin, ongeveer 4-5 minuten. Voeg de erwten en het water toe, dek af en breng aan de kook. Laat dit 5 minuten koken, laat de erwten en uien uitlekken.

Doe de uitgelekte erwten en ui in de kom van een keukenmachine en voeg de overige ingrediënten toe. Mix tot een ruwe puree. Serveer gekoeld.

Hummus

Bron: Flickr

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 120 gram gesnipperde ui
  • 500 gram doperwtjes, vers of bevroren
  • 175 ml water
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 3 eetlepels gehakte verse munt
  • 2 eetlepels zure room
  • Zout & peper
Reageer op artikel:
Doperwtjes hummus
Sluiten