Culy
Culy Diner 24 juni 2013

Kipfilet met gegrilde aubergine en frisse mangosalsa

Dit recept voor gebakken kipfilet met gegrilde aubergines en mangosalsa kregen we van kookgek en Culy lezeres Dominique. Een heerlijk zomers gerecht, dat ook perfect is voor een barbecue.

De hete Spaanse peper wordt in dit recept vervangen door flink wat zwarte peper. Dol op pittig? Kies dan wél voor Spaanse peper in plaats van gewone.

Maak eerst de aubergines klaar. Verwarm de oven voor op 250 graden. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 2 centimeter. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de aubergines met een kwastje aan beide zijden rijkelijk met olijfolie en wrijf in met teentje knoflook. Bestrooi met peper en zout. Rooster de aubergines in de oven op 220 graden, ongeveer 30 minuten of tot ze gaar en goudgeel zijn. Laat afkoelen.

Maak daarna de mangosalsa. Schil de mango’s en de komkommer en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Snipper de ui en de knoflook heel fijn. Snijd de lente-ui in ringetjes. Hak de munt, peterselie en basilicum heel fijn. Maak de dressing door de walnotenolie, azijn, flink wat peper, het sap van de citroen, honing en de kruiden goed te mengen. Meng de dressing met het mango-mengsel en schep door. Dek de schaal af en laat 1 uur koud worden in de koelkast.

Maak nu de kip klaar. Wrijf  kipfilets in met wat kipkruiden, breng op smaak met peper en zout en bak ze in een koekenpan. Eerst beide kanten een paar minuten op hoog vuur, vervolgens nog 5 minuten op laag vuur.

Leg de kipfilet op een bord en serveer met de gegrilde aubergine en een flinke schep mangosalsa.

Kipfilet met mangosalsa stock

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Kipfilet met gegrilde aubergine en frisse mangosalsa
Sluiten