Redactie
Redactie Dessertrecepten 21 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Klassieke pavlova met bosvruchten en muntsiroop

Elegant als de Russische balletdanseres Anna Pavlova waarnaar het dessert vernoemd is, zo lekker is deze pavlova met rode vruchten en muntsiroop. Daarbij is hij echt zo moeilijk niet om te maken (zolang de kom van de meringue maar brandschoon is) en kan je alle onderdelen ruim van tevoren maken.

Verwarm je oven voor op 100 graden. Klop in een brandschone kom de eiwitten stijf en voeg 200 gram van de suiker al roerende toe. Als het goed is worden de eiwitten nu mooi stijf, lobbig en kleuren ze bijna parelmoer. De meringue is klaar wanneer je de kom op z’n kop kan houden, zonder dat er iets uitvalt. Spreid de meringue uit op een met bakpapier bekleed bakblik en “droog” dit ongeveer 3-5 uur in de voorverwarmde oven.

Klop de slagroom lobbig (iets dikker dan yoghurt, maar dunner dan slagroom) en roer hier voorzichtig de losgeroerde lemon curd door. Is de room te stijf geworden? Voeg dan een beetje yoghurt naar smaak toe.

Maak muntsiroop door 100 gram suiker in het resterende water op te lossen op middelhoogvuur. Meng hier gelijk de blaadjes munt (eventueel verscheurd) door en laat dit even trekken. Het hoeft niet te koken. Zorg dat de meringue en siroop volledig zijn afgekoeld wanneer je begint met de opbouw van de pavlova.

Pel het bakpapier van de meringue en leg op een mooie grote school. Drapeer hier de slagroom op, de vruchtjes en besprenkel met een paar (echt oppassen) theelepeltjes van de muntsiroop. Serveer met poedersuiker en eventueel een paar kleine blaadjes munt.

Optioneel: Verwarm de bosvruchten in een pannetje met de 2 eetlepels suiker en 50 milliliter water. Laat dit op laag vuur sudderen zodat je een soort sausje krijgt, maar nog wel stukjes fruit ziet.

Bron: AnneCN

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.