Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 4 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: sticky pastinaak met bruine boter en nootmuskaat

Een verrukkelijk bijgerecht: sticky pastinaak met beurre noisette (bruine boter). Want de feestdagen zijn het moment om pastinaak te bereiden in z’n meest decadente vorm met een lading boter.

Duik in de zoete en plakkerige wereld van sticky pastinaak: de lekkerste manier voor het bereiden van pastinaak. We geven ‘m een kick met de nootachtige smaak van de beurre noisette. En die nootachtige dimensie versterken we extra met een snuf versgeraspte nootmuskaat. Zoet, sticky en warme smaken. Precies zoals we ‘t willen hebben tijdens de feestmaand!

Sticky pastinaak is een heerlijk bijgerecht tijdens de feestdagen. Serveer het bijvoorbeeld met geroosterde knolselderijsteak en hasselbackaardappeltjes met kerstboter. Maar ook op een doordeweekse dag is dit een supermakkelijk recept. Lekker met aardappelpuree uit de magnetron en karbonades.

De culinaire kerst trends van 2023 die je met de feestdagen op tafel wil zetten

Sticky pastinaak bereiden
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Sticky pastinaak bereiden voor kerst

  1. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de pastinaak toe en kook de groenten ze tot ze net gaar zijn, ongeveer 5 tot 7 minuten. Giet de pastinaak af en zet apart.
  2. Verhit ondertussen de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Laat de boter smelten en blijf roeren totdat het begint te bruinen en nootachtig begint te geuren. Maar pas op dat het niet verbrandt.
  3. Voeg de gekookte pastinaak toe aan de gebruinde boter in de koekenpan. Bak het gedurende 2-3 minuten, zodat alles goed bedekt is met de boter.
  4. Voeg vervolgens de bruine suiker en gemalen nootmuskaat toe aan de pastinaak. Roer voorzichtig om de pastinaak gelijkmatig te glaceren en de suiker te laten smelten. Breng op smaak met zout en peper naar wens.
  5. Laat de sticky pastinaak nog 2 tot 3 minuten bakken, zodat ‘ie lekker plakkerig wordt en de pastinaak volledig doordrongen is van de smaken.
  6. Serveer de sticky pastinaak op een schaal.
Sticky pastinaak bereiden
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer bijgerechten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.