Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 19 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: stoofpeer met opgeklopte gorgonzola en walnootkruim

Er gaat niks boven stoofperen tijdens de feestdagen. En hoewel de klassieke stoofpeer favoriet is en blijft, worden we ook blij van variatie. Serveer daarom deze kerst dit spannende bijgerecht van stoofpeer met opgeklopte gorgonzola en walnootkruim. Dit bijgerecht is zoet, romig en heeft een goede crunch. Perfect voor bij de feestdagen.

Stoofperen maken kost wat tijd, maar wij doen dit het liefst zelf. Het kost immers niet zoveel werk. Peren in de pan en stoven maar! Benieuwd naar onze tips & tricks voor stoofperen? Raadpleeg dan onze tips voor de lekkerste stoofperen. Tijdnood? Koop de stoofperen dan kant-en-klaar.

Opgeklopte gorgonzola met stoofpeer
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je dit bijgerecht van stoofpeer

Verkruimel de gorgonzola en voeg samen met de roomkaas toe aan een keukenmachine. Klop tot de kazen goed met elkaar zijn gemengd en er geen grote kruimels of brokken gorgonzola meer te zien zijn.

Voeg de melk toe aan de kazen, hierdoor ontstaat een gladde massa. Mix opnieuw en proef af op peper en zout. Schik de romige kaas op een mooi bord en bewaar in de koelkast.

Verhit een droge koekenpan en rooster de walnoten kort – zo’n 5 minuten, of tot de walnoten goudbruin kleuren. Laat de walnoten afkoelen en zet ze opzij.

Snijd de stoofpeer in partjes en leg ze op de opgeklopte kaas. Strooi het walnootkruim over de kaas en de peertjes, samen met wat gedroogde tijm. Drizzle er nog een beetje olijfolie over.

Serveer dit bijgerecht van stoofpeer, opgeklopte gorgonzola en walnoten zo – of met toast of geroosterd brood.

Opgeklopte gorgonzola met stoofpeer
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer bijgerecht voor het kerstdiner:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.