Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 3 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: pasta alla vodka met pompoen

Toen we jaren geleden een basisrecept voor pasta alla vodka publiceerden, bleek dat binnen no time een dikke hit. Volgens de statistieken nemen de Culy-lezers dit makkelijke pastarecept er namelijk héél graag en héél vaak bij. Dringend tijd voor een variant, zo dachten we. Maak kennis met deze pompoen pasta alla vodka.

Pompoen pasta alla vodka is exact wat je ervan hoopt: met pompoen, pasta en vodka bouw je een smeuïg gerecht dat goed aansluit bij de smaken van de herfst. Want: pompoen? Salie? Die twee komen natuurlijk nóg beter tot hun recht tijdens de koudere maanden.

Pompoen pasta alla vodka
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Pompoen pasta alla vodka

  1. Stoom de pompoenblokjes gaar. Mix met een staafmixer of met een blender tot pompoenpuree.
  2. Verwarm de olie in een pan en voeg de salie toe. Bak tot de blaadjes crispy zijn en schep uit de pan. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
  3. Kook de pasta volgens de verpakking en giet af. Bewaar een kopje van het pastawater.
  4. Fruit de ui aan in de met salie geïnfuseerde olie en bak glazig. Voeg de knoflook en de chiliflakes toe en kook nog een minuutje.
  5. Voeg de tomatenpuree en de vodka toe aan de pan. Roer en laat de alcohol verdampen, dit duurt een paar minuten.
  6. Voeg de room en de pompoenpuree toe en laat zachtjes pruttelen. Roer de pasta door de saus en voeg een beetje pastawater toe om de boel te binden.
  7. Schep de pompoen pasta alle vodka op borden en maak af met wat parmezaansnippers, een beetje olijfolie en de crispy salie.
Pompoen pasta alla vodka
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.