Culy Homemade: sticky kip met five spice, chilisaus en sesam

Deze sticky kip met five spice, chilisaus en sesam is belachelijk snel klaar en belachelijk lekker. Serveer ‘m met wat rijst, zoetzure komkommer of gewokte groente.

Zo simpel, maar zo lekker: krokante kip met een kleverige saus van five spice en chilisaus.

Ben je een grote eter? Reken dan 2 kippendijen per persoon.

Ook lekker: kippendijen in honing-mosterdsaus

Zo maak je deze sticky kip

Wrijf de kippendijen in met het vijfkruidenpoeder en wat van de olie.

Verhit een koekenpan op medium vuur en bak de kippendijen tot ze een lekker kleurtje hebben. Haal ze eventjes uit de pan en laat ze rusten op een plank of bord.

Doe nu een flinke scheut chilisaus in de pan en laat die twee minuutjes een beetje inkoken, tot je een lekkere kleverige saus hebt. Voeg de sesamzaadjes toe.

Doe de kip terug in de pan en hussel ze door de saus zodat ze een lekker kleverig laagje krijgen. De sticky kip is extra smakelijk met wat verse koriander eroverheen.

sticky kip
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: sticky kip met five spice, chilisaus en sesam
Sluiten