Sopa de ajo: de makkelijke goedkope Spaanse knoflooksoep met een gepocheerd ei
Deze sopa de ajo (oftewel Spaanse knoflooksoep) is heel simpel én ontzettend lekker. Met slechts een paar ingrediënten staat deze goddelijke soep binnen een half uur op tafel. Een goed recept voor de luie zondagavond of gewoon als je weinig tijd hebt, maar wel zin hebt in een lekker soepje.
Sopa de ajo is een traditionele Spaanse soep met een gepocheerd ei, kippenbouillon, sherry en – verrassing – knoflook. Ontzettend goedkoop, want je hebt er weinig voor nodig. En tóch bomvol smaak.
Eieren pocheren lastig? Met deze briljante truc lukt het ons áltijd (en je kunt het zelfs een gepocheerd ei in de magnetron maken):
Sopa de ajo (Spaanse knoflooksoep): het recept
- Doe de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en bak hierin de stukjes brood tot ze lichtbruin kleuren. Schep er de knoflook, het paprikapoeder en een snuf zout door en bak 3 minuten mee.
- Schenk de kippenbouillon en een flinke scheut sherry erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het 15 minuten zachtjes pruttelen. Pocheer ondertussen de eieren.
- Schep de knoflooksoep in kommen en leg voorzichtig in elke kom een gepocheerd ei.
Meer Spaanse soeprecepten:
- Salmorejo (de koude Spaanse tomatensoep die in 5 minuten klaar is)
- Pittige Spaanse bonensoep met venkel en chorizo (niet voor niets een Culy-favoriet!)
- Soep van zoete aardappel met sherry en chorizo (ongelofelijk lekker)
