Redactie
Redactie Recepten Bijgewerkt: 28 jul 2025
Leestijd: 1 minuut

Sopa de ajo: de makkelijke goedkope Spaanse knoflooksoep met een gepocheerd ei

Deze sopa de ajo (oftewel Spaanse knoflooksoep) is heel simpel én ontzettend lekker. Met slechts een paar ingrediënten staat deze goddelijke soep binnen een half uur op tafel. Een goed recept voor de luie zondagavond of gewoon als je weinig tijd hebt, maar wel zin hebt in een lekker soepje.

Sopa de ajo is een traditionele Spaanse soep met een gepocheerd ei, kippenbouillon, sherry en – verrassing – knoflook. Ontzettend goedkoop, want je hebt er weinig voor nodig. En tóch bomvol smaak.

Eieren pocheren lastig? Met deze briljante truc lukt het ons áltijd (en je kunt het zelfs een gepocheerd ei in de magnetron maken):

Ei pocheren? Met deze briljante truc lukken ze áltijd

Sopa de ajo (Spaanse knoflooksoep): het recept

  1. Doe de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en bak hierin de stukjes brood tot ze lichtbruin kleuren. Schep er de knoflook, het paprikapoeder en een snuf zout door en bak 3 minuten mee.
  2. Schenk de kippenbouillon en een flinke scheut sherry erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het 15 minuten zachtjes pruttelen. Pocheer ondertussen de eieren.
  3. Schep de knoflooksoep in kommen en leg voorzichtig in elke kom een gepocheerd ei.

Meer Spaanse soeprecepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.