Culy Homemade: gehaktballetjes met zoetzure tomatensaus voor bij de borrel

Lai-Wah Chong 28 dec 2018 Recepten

Gehaktballetjes zijn ideaal als hapje bij de borrel: iedereen houdt wel van een balletje (of twee, of drie) en je kunt ze zowel warm als koud eten. Bovendien zijn ze gemakkelijk om zelf te maken.

Bij gehaktballetjes hoort ook een lekker sausje waar je ze in kunt dippen. Een zoetzure tomatensaus, bijvoorbeeld. Daarnee haal je een zomerse Spaanse vibe in huis deze winter!

Afbeelding gehaktballetjes in zoetzure tomatensaus 2

Zo maak je deze gehaktballetjes met zoetzure tomatensaus:

Verwarm de oven op 200 graden.

Meng in een schaal het gehakt met alle andere ingrediënten en draai er met vochtige handen kleine balletjes van. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven.

Breng voor de zoetzure tomatensaus alle ingrediënten (wees niet te zuinig met de peper) in een sauspan aan de kook. Draai dan het vuur lager. Laat de tomatensaus 10 minuten pruttelen en haal van het vuur. De saus wordt wat dikker zodra hij afkoelt.

Serveer de gehaktballetjes met zoetzure tomatensaus op een mooi bord. Eet smakelijk!

Meer lekkere borrelhapjes:

Voor 10 balletjes:

Voor de gehaktballetjes:

  • 250 gram gehakt naar keuze
  • 60 gram panko
  • 1 ei
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 4 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • Peper en zout

Voor de zoetzure tomatensaus:

  • 200 ml passata
  • 100 gram rietsuiker of lichte bruine suiker
  • 2 eetlepels appelazijn
  • Peper en zout
Reageer op artikel:
Culy Homemade: gehaktballetjes met zoetzure tomatensaus voor bij de borrel
Sluiten