Binnen 5 minuten op tafel: knalroze pasta met rode bieten, feta en dille
Een pasta met rode biet, feta en dille: fris en het is eens wat anders dan spaghetti met tomatensaus. En dat binnen 5 minuten op tafel, met een oogstrelend (roze) resultaat!
Onze Britse cooking queen Nadiya Hussain maakt zoveel lekkers, ze kan je pagina’s lang inspireren met de mooiste en toch makkelijke maaltijden. Zo viel ons oog op deze pasta met rode biet uit één van haar kookboeken Time to eat. Zo simpel, maar zo fantastisch lekker.
Culy maakte een snelle en romige variant met crème fraîche, feta en dille. De ultieme combinatie.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F07%2FSAM6698.jpg)
Snelle pasta met rode biet, feta en dille
- Kook de verse pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Stop de bietjes, sinaasappelsap, crème fraiche, komijn, knoflook en olijfolie in een blender en maak er een saus van. Proef af op peper en zout.
- Meng de saus door de hete pasta en roer goed door. Verdeel de feta en dille over het gerecht.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F07%2FSAM6704.jpg)
Nog meer van dit soort vega gerechten?
- Snelle zomerpasta met doperwten en citroen
- Vegetarische pasta bolognese van Jamie Oliver
- Pastaschelpjes met tomatensaus, olijven, kappertjes en broodkruim
O, en maak jij één van onze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F05%2FFreya-kantoor-rotated-e1621408721558.jpg)