Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 17 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: pastaschelpjes met tomatensaus, olijven, kappertjes en broodkruim

Om een lekkere pasta op tafel te zetten heb je in feite niet heel veel nodig. Meestal is het een kwestie van de juiste ingrediënten en… een steengoed recept. Dat recept reiken wij met veel Italiaanse liefde aan. Dit is hoe je de lekkerste pastaschelpjes met tomatensaus, olijven, kappertjes en broodkruim maakt.

De tomatensaus maak je zo complex of eenvoudig als je zelf wil. Met een blik San Marzano-tomaten kom je al een heel eind, maar als je van diepere smaken houdt dan kun je naar hartelust kruiden (denk aan rozemarijn, oregano, tijm en/of chilipeper) en of specerijen toevoegen. Nog een geopende fles rode wijn staan? Een scheutje rode wijn toevoegen aan de saus zorgt voor extra diepte.

pastaschelpjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de pastaschelpjes met tomatensaus, kappertjes en olijven

Scheur het brood in stukjes, maal ze fijn in een keukenmachine en bak ze met een beetje olijfolie en een snuf zout tot een goudbruin broodkruim. Zet opzij.

Fruit de knoflook en de uien aan in een laagje olijfolie. Voeg er de San Marzano tomaten en (en eventueel een scheutje rode wijn) aan toe en breng op smaak met peper en zout en suiker.

Voeg naar wens extra kruiden en/of specerijen toe. Voeg ook de olijven en de kappertjes toe aan de saus en laat op een laag vuur pruttelen.

Kook ondertussen de conchiglie (pastaschelpjes) volgens de verpakking. Giet af en voeg toe aan de tomatensaus. Roer de pastaschelpjes door de tomatensaus zodat de schelpjes de smaken goed kunnen opnemen.

Serveer in diepe borden en werk af met een royale schep broodkruim.

Meer pasta love

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.