Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 30 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

S’Mores shake met pinda’s en whiskey van Smokey Goodness

Omdat je een enorme baaldag hebt, omdat je het verdient of omdat je gigantische trek hebt in een sweet treat: doe jezelf een plezier en maak deze S’Mores shake uit het nieuwe boek Burgers & BBQ Bites van Jord Althuizen (van Smokey Goodness).

In zijn boek reizen we samen met de pyro-culinair avonturier naar de USA. In dit barbecueboek dus geen recepten die uren duren, maar gerechten die hot & fast bereid kunnen worden.

Jord: “De vloeibare opvolger van Smokey’s populairste dessert, de S’Mores Skillet, is hier en hoé! Dit is er zo één die al vanaf de eerste slok een grote grijns op je gezicht doet toveren. Zo goed en zo slecht tegelijk. Zoete chocolade, romige geroosterde marshmallows, gezouten karamel en een flinke scheut karaktervolle whiskey, de ultieme verleiding voor grown-ups.”

S'Mores shake uit Burgers & BBQ Bites van Jord Althuizen
Bron: Remko Kraaijeveld voor Burgers & BBQ Bites

Zo maak je de S’Mores shake

Maak eerst de gerookte zoute karamelsaus door de kristalsuiker en het water op een zeer laag vuur langzaam te verwarmen tot de suiker is opgelost. Probeer niet te roeren om kristalvorming te voorkomen. Verhit de gesmolten suiker net zo lang totdat deze goudkleurig wordt. Voeg de ongezoete slagroom toe aan de goudkleurige karamel (pas op spattende suikersiroop). Roer de boter en het gerookte zout door de karamelsaus en zet opzij.

Doe het chocoladeroomijs, de volle melk, whiskey en pindakaas in een blender en mix tot een gladde shake. Giet in de grote glazen. Leg zes marshmallows boven op elke shake en brand ze kort met de gasbrander.

Garneer met de biscuitjes, gebrande pinda’s en de gerookte zoute karamelsaus.

smokey goodness kookboek

Smokey Goodness – Burgers & BBQ bites van Jord Althuizen (Kosmos Uitgevers) is nú te koop voor € 22,50 euro. 

Meer goodness van de bbq

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.