Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Lunch 22 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: smash gyoza (de makkelijkste dumplings ooit)

We schreven er al eerder over: het wordt tijd dat smash burgers plaatsmaken voor smash gyoza. Wat dat precies zijn? Kortweg: platgeduwde hoopjes gehakt met gyozavellen erop. Door die te bakken en te stomen ontstaat een hartig hapje dat je op zijn beurt als een tacootje kunt vullen met lekkers.

En daarmee heb je én die lekkere smaak van gyoza, én een knapperig laagje, én extra tijdwinst. Geen gepriegel met vellen vouwen dus, gewoon meppen alsof je leven ervan afhangt. Smash gyoza kent alleen winnaars.

Smash gyoza
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de smash gyoza

1.Neem er een grote mengkom bij en meng het gehakt met de koolsnippers, de gember, de witte peper, de sojasaus, de suiker en de sesamolie.

2. Verhit een laagje plantaardige olie in een grote pan. Gebruik een ijsschep om bolletjes van het gehaktmengsel in de pan te verdelen. Laat genoeg ruimte per portie; het zou kunnen dat je in meerdere keren moet bakken.

3. Leg op elk bolletje een gyozavel.

4. Gebruik een hamburgerpers of de onderkant van een groot glas om op de gyozavellen te smashen. Duw ze zo goed mogelijk plat.

5. Vul de pan nu met een laagje water van ongeveer 1/2 cm en dek de pan af. Laat een paar minuten op die manier stomen tot het water is verdampt (controleer dit). Bak daarna nog 2 minuten per kant, tot zowel gehakt als gyozavel een knapperig laagje krijgt.

6. Serveer de smash gyoza met je favoriete dipsaus (meng voor een snelle dipsaus sojasaus met wat druppen sesamolie). Dat is al heel erg lekker, maar je kunt ze ook gaan vullen alsof het taco’s zijn. Zet in dat geval een schaaltje rijst en een schaaltje van je favoriete kimchi op tafel en leg een beetje van beide op je smash gyoza.

Smash gyoza
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer lekkers uit Aziatische hoek?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.