Redactie
Redactie Diner 19 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Simpele nasi zonder pakjes en zakjes

Nasi gemaakt van een zakje en bijbehorende groentepakket? Daar doen we bij Culy niet aan! Wist je namelijk dat het ontzéttend makkelijk is om zelf te maken, en stiekem ook een stuk lekkerder? Daar gaan we! 

Simpele nasi goreng

Het belangrijkste ingrediënt van de nasi is natuurlijk de rijst. Kies hierbij je favoriete soort (wij zweren bij pandan) en kook deze volgens de verpakking, het liefst in afgemeten water.

Snijd ondertussen de prei in dunne halve ringen, de wortel in kleine blokjes (brunoise), en hak de ui, gember, knoflook en rode peper fijn. Breek eventueel de ‘staartjes’ van de taugé af (de bruine sliertjes, niet de kiemen), deze bederven namelijk snel.

Verwarm wanneer de rijst klaar is een grote wok met een scheut wok-, kokos- of zonnebloemolie. Bak hierin gedurende vijf minuutjes de ui, wortel, prei, gember, ketoembar en komijn en voeg vervolgens ook de knoflook en peper toe. Bak een paar minuten mee totdat je de knoflook ruikt en voeg dan ook de rijst toe.

Bak de rijst op hoog vuur en breng op smaak met ketjap. Proef de nasi en voeg eventueel extra smaakmakers zoals gemalen komijn, ketoembar, peper of zout toe. Bak nog kort de taugé mee en serveer.

Simpele nasi recept

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.