Zo maak je de perfecte zoete-aardappelgratin

Dat zoete aardappels veelzijdig zijn én hartstikke gezond hoeven we je niet meer te vertellen. Maar wist je dat je er ook een heerlijke variant op de klassieke aardappelgratin mee kunt maken? Lekker met een beetje geraspte kaas, de oven in en… Genieten maar! 

Tip: Wat we zelf hebben gemerkt tijdens het koken met zoete aardappels, is dat ze zich niet goed lenen om voor te koken. Omdat ze al sneller gaar worden dan ‘gewone’ aardappels, worden ze door het voorgaren sneller papperig in plaats van dat ze een beetje crispy worden.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke plakjes van ongeveer twee millimeter dik. Doe ze in een kom samen met een scheut olijfolie, peper, zout en de tijm. Meng goed met je handen. Vet een ovenschaal in met boter of olijfolie.

Verdeel de plakjes zoete aardappels over de ovenschaal en giet de room erover. Top met de kaas en bak een halfuur in de oven. Check of de plakjes gaar zijn met een mesje of vork, zet eventueel nog terug in de oven en bak nog drie minuten onder de grill.

Zoete-aardappelgratin stock

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!