Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 5 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: lemon posset (een toetje van citroen gevuld met room)

Ben je nog op zoek naar een viral recept, zoek niet verder. Want TikTok en Instagram zijn momenteel helemaal in de ban van lemon posset. Het is een fris Engels toetje van citroen, suiker en room dat je in een handomdraai bereidt. Door het uithollen van de citroenen heb je ook nog eens meteen de perfecte manier om het dessert te serveren. Weinig afwas en een superschattig toetje!

We love it!

Lemon posset serveren in de schil van de citroen is geen must, maar zorgt wel voor wat extra wow-factor. Je kunt ook kiezen voor een schaaltje of ramekin. Gebruik je wel de citroenen? Kies dan voor grote citroenen. Die vind je meestal op de markt. Want anders zul je veel kleine citroenen moeten vullen die na een paar hapjes alweer op zijn…

lemon posset
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je lemon posset

Schrob de citroenen goed schoon en snijd ze doormidden. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de citroenen. Snijd het vruchtvlees fijn met een mes en pers vervolgens het sap eruit. Gebruik een zeef om deeltjes van het vruchtvlees en pitten op te vangen.

Rasp ook twee citroenen. Zet het citroensap en de citroenrasp opzij. Tip: als je de citroenen niet gebruikt om de lemon posset te serveren, kun je ook het sap uit de citroenen persen met een citruspers.

Zet vervolgens een pan op middelhoog vuur. Verwarm hierin de slagroom en suiker. Roer regelmatig tot de suiker is gesmolten en de slagroom begint te bubbelen. Kook de slagroom en de suiker 10 minuten op laag vuur. Haal daarna de pan van het vuur en voeg het citroensap en de citroenrasp toe. Roer tot alles goed gemengd is.

Giet het mengsel voorzichtig in de uitgeholde citroenen of in de kommetjes die je wilt gebruiken. Laat de lemon posset afkoelen tot kamertemperatuur. Zet het vervolgens in de koelkast en laat minstens 3 uur opstijven tot het stevig is.

Decoreer de lemon posset eventueel met wat verse bessen of muntblaadjes, of laat het toetje stralen zonder opsmuk.

@culynl

Dit is lemon posset, een fris Engels toetje van citroen, suiker en room. Zo schattig 🍋! Kijk op Culy.nl voor het recept! #fypシ #voorjou #recept

♬ som original – ★

Nog meer romige toetjes

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.