Culy Homemade: het makkelijkste schaafijs ooit
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F07%2F2_Schaafijs-aardbei-pinda.jpg)
Je kunt er niet omheen: foodbloggers wereldwijd schaven massaal diepvriesfruit tot een vederlicht, aantrekkelijk toetje. Schaafijs dus, van fruit en met toppings naar keuze. Wij volgen dit voorbeeld graag met deze versie met aardbei, pinda’s, gecondenseerde melk en sesam, want ja: dat is een goed idee.
In Japan weten ze natuurlijk al langer hoe lekker schaafijs is. Al eeuwen smullen ze daar van kakigõri, gemaakt van grote, op smaak gebrachte blokken ijs. Met de hulp van machines kun je daar flinterdunne sliertjes van schaven, die zich als sneeuwvlokken op elkaar laten stapelen tot een toetje.
Dat je dat principe net zo goed als thuiskok kunt nabootsen, wordt steeds duidelijker. In tegenstelling tot bij kakigõri hoef je daar zelf geen op smaak gebrachte ijsblokken voor te creëren en ook in apparatuur hoef je niet te investeren. All you need is een simpel stuk fruit en een goede rasp, en dat is exact waarom ook wij er niet meer omheen kunnen.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F07%2F1_Schaafijs-aardbei-pinda.jpg)
Schaafijs met aardbeien, gecondenseerde melk en pinda
Zet het kommetje waarin je je schaafijs wil presenteren vast klaar. Neem er een goede rasp bij en rasp de aardbeien tot schaafsel in het kommetje. Gebruik je spierbundels!
Tevreden met het resultaat? Lepel de gecondenseerde melk over de berg aardbeiensliertjes en maak het schaafijs af met de fijn gehakte pinda’s en het sesamzaad.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F07%2F2_Schaafijs-aardbei-pinda.jpg)
Meer makkelijke toetjes?
- Culy Homemade: lemon posset (een toetje van citroen gevuld met room)
- Culy Homemade: makkelijk toetje van 3 ingrediënten
- Affogato: het heerlijke Italiaanse toetje 8 x anders