Culy Homemade: crispy eend met sushirijst en wasabi-mayonaise

Voor crispy eendenborst mag je ons altijd wakker maken. En al helemaal in deze combi met sushirijst, doperwten, gegrilde aubergine en een flinke klodder wasabi-mayonaise. Een soort sushibowl, maar dan warm.

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dat duurt meestal een minuut of 20. Doe de doperwten in een vergiet en hang dat boven de pan, dan kunnen die meteen meestomen. Maar je kunt ze natuurlijk ook even kort blancheren (ongeveer 2 minuten) in een apart pannetje.

Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik en maak er met een scherp mes ruitjes-achtige inkepingen in. Smeer in met wat sojasaus en leg in een hete pan. Grill de plakken aan beide kanten, tot ze mooi bruin zijn.

Giet wat kokend water over de spinazie, zodat deze slinkt.

Bestrooi de eend met de shichimi togarashi. Bak in een beetje olie in een koekenpan op medium tot laag vuur. Net zolang tot je ‘m lekker vindt; in ieder geval tot het vet voldoende is weggesmolten. Wij vinden ‘m het lekkerst als het vlees nog mooi rosé is.

Laat de eend eerst een paar minuten rusten op een snijplank en snijd daarna in mooie dunne plakjes.

eend met sushirijst en wasabimayonaise

Roer ondertussen de wasabi door de mayonaise in een apart kommetje.

Schep de sushirijst in kommetjes of diepe borden; leg hier wat bladspinazie op en strooi er wat doperwten overheen. Leg er een plak gegrilde aubergine op en de helft van de in plakjes gesneden eendenborst. Maak af met een klodder wasabimayo.

eend met sushirijst en wasabimayonaise

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!