Culy Homemade: frisse sandwich met citroen-kikkererwtenspread

Wel dol op brood, maar het klassieke broodbeleg een beetje zat? Dan is deze sandwich met kikkererwtenspread de inspiratie waar je op zat te wachten.

De kikkererwtenspread in dit recept is goed voor zo’n 3 sandwiches. Die kun je tegelijkertijd maken, maar je kan de spread ook 3 dagen bewaren in de koelkast. En daar maak je een deluxe sandwich mee, we promise.

sandwich met kikkererwtenspread
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je het broodje met kikkererwtenspread

Doe de kikkererwten samen met het citroensap, de hummus, de olijfolie en de mosterd in een kom. Gebruik een pureestamper of een vork om de kikkererwten fijn te stampen tot een romige vulling (er mogen hier en daar nog hele kikkererwten tussen zitten).

Voeg de bleekselderij, dille, peterselie, bosui, 1/2 theelepel zout, kerriepoeder en zwarte peper toe aan het mengsel en roer goed. Proef en voeg indien nodig meer zout toe.

Smeer op elk van drie sneetjes brood één theelepel mayonaise uit. Bedek met een laagje veldsla en smeer daarover een derde van het kikkererwtenmengsel uit. Bedek met de overige sneetjes brood.

Meer broodjes?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: frisse sandwich met citroen-kikkererwtenspread
Sluiten