Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 2 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Kruidenquiche met buffelricotta en citroen (lekker voor Pasen!)

Quiche mag niet ontbreken bij de paasbrunch. Het leuke aan quiche is dat je het gerecht zo makkelijk kunt aanpassen aan wat je lekker vindt. Met spekjes, met zalm, of zoals in dit recept voor kruidenquiche met buffelricotta en citroen.

Dit heerlijke recept komt van Crisp, de online verssupermarkt voor foodies. Via de app bestel je gemakkelijk je boodschappen en producten. Ideaal voor het paasontbijt, –brunch of –diner.

Crisp: “Onze chef Rosah heeft al jaren een milde obsessie voor eieren. En wij delen die liefde vol-le-dig. Ga maar na: dat simpele ovalen dingetje komt in z’n eigen verpakking. Het is voedzaam en rijk aan smaak. Kan als ontbijt, bij de lunch én ‘s avonds. Het wit helpt met bakken, en we kennen weinig sauzen die niet beter worden van een dooiertje. Deze feestdagen draaien om eitjes, en wij worden daar blij van.”

quiche van crisp
Bron: Crisp

Zo maak je de kruidenquiche met buffelricotta en citroen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat het bladerdeeg in losse blaadjes ontdooien. Vet een bakvorm in met olijfolie en bekleed hem met het bladerdeeg. Druk het goed aan bij de randen. Prik wat gaatjes in de bodem en snijd de restjes deeg netjes weg.

Meng de eieren met de melk, oude kaas, fijngesneden knoflook, ricotta en de schil en het sap van een citroen. Schenk het eiermengsel in de bakvorm.

Pluk de kruiden en strooi deze royaal over het eiermengsel.

Bak de quiche in 25 minuten af. Laat even afkoelen en garneer met de eetbare bloemen.

Meer voor Pasen?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.