Culy Homemade: broodje halloumi met sla en tomaat (een HLT!)

Naarmate de lunchtijd nadert, worden we bij Culy altijd behoorlijk gelukkig: lunchen is toevallig één van onze favoriete dingen des levens. En als er een broodje halloumi op ons lunchbord komt, dan is het dubbel feest.

Halloumi is een heerlijke grilkaas die bij hete temperaturen niet smelt, maar een knapperig korstje krijgt. De beste manier om halloumi knapperig te krijgen is door dunne plakjes aan te bakken in een anti-aanbakpan of grillpan.

Laat het vuur goed heet worden en bak de halloumi enkele minuten per kant. Gebruik geen vetstof! Zodra er goudgele streepjes of vlekjes ontstaan, is de halloumi klaar.

Broodje Halloumi
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je het broodje halloumi

Maak de yoghurtspread door alle ingrediënten in een kommetje te mengen met een lepel.

Besmeer de onderste helften van de broodjes met een laag yoghurtspread. Schik er vervolgens de plakjes halloumi, de tomaten, de avocado en de waterkers op.

Leg de bovenste helften van de broodjes erop en serveer onmiddellijk – hoe langer je wacht, hoe taaier de halloumi wordt.

Broodje Halloumi
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer lunchrecepten?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: broodje halloumi met sla en tomaat (een HLT!)
Sluiten