Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten Bijgewerkt: 6 jan 2025
Leestijd: 1 minuut

De allersnelste burrata-salade met perzik en tomaat

De zomer op je bord: dat krijg je met deze burrata-salade met perzik en tomaat. Zo simpel dat je het bijna geen recept kunt noemen en op z’n lekkerst op van die warme zomerdagen als het zonnetje schijnt.

Je kunt voor deze salade zowel wilde perziken als ā€˜gewone’ perziken gebruiken: wat je lekker vindt! Voor een verrassende twist kun je die zelfs even op de barbecue of grill leggen.

Laatste tip: vervang de tomaten een keer door oertomaten in verschillende kleuren en van verschillende rassen. Daar wordt deze salade extra mooi (en extra lekker) van!

Culy Homemade: simpele maaltijdsalade met nectarines, Burrata en munt

Salade met Burrata tomaat en perzik/ de lekkerste salades voor bij de bbq
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Burrata-salade met perzik en tomaat

  1. Halveer de perziken en verwijder de pit. Snijd ze in stukjes en doe ze in een kom.
  2. Verwijder de aanzet van de tomaten en snijd ze in partjes. Doe ze bij de perziken in de kom. Hussel door elkaar met een scheut olijfolie, zout en peper en de blaadjes basilicum.
  3. Schik de perzik en tomaat op twee bordjes. Scheur de Burrata in stukjes en verdeel die over de bordjes. Maak eventueel af met nog wat extra olijfolie.

Dit is de beste manier om een kern uit een tomaat te snijden

Salade met Burrata en perzik
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer burratasalades:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy šŸŽ„

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.