Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 2 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: salade van burrata en pompoen met peterseliepesto

Deze salade van burrata en pompoen met peterseliepesto is heel simpel, maar zó lekker. Met snel ingelegde pompoen, verse peterseliepesto en heel veel citroenrasp.

De rauwe pompoen schaven we in linten (fijn: je hoeft niet te schillen) en leggen we eventjes in. Zo behoud de pompoen z’n crunchy textuur en smaakt ‘ie éxtra lekker.

Tof als lunchgerechtje, maar ook bij de borrel.

Salade van burrata met pompoen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Salade van Burrata en pompoen

Begin met de pompoen. Schaaf met een dunschiller langs de snijkanten van de pompoen om lange linten te maken. Doe ze in een bakje met deksel, voeg de 3 theelepels suiker en de theelepel zout toe en doe de deksel erop. Even goed schudden en een half uurtje wegzetten.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en doe ze in een vijzel of keukenmachine.

Doe het bosje peterselie erbij (bewaar een paar blaadjes ter garnering), samen met de Parmezaanse kaas en 2 eetlepels olijfolie. Maal tot een mooie peterseliepesto. Voeg eventueel wat meer olijfolie toe als ‘ie te droog is. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij.

Leg de Burrata op een bord en verdeel de ingelegde pompoen erover. Schep de peterseliepesto erbij. Breng op smaak met peper, zout en nog wat extra olijfolie. Rasp er flink wat citroenschil eroverheen. Maak af met de achtergehouden peterselie en serveer met toast.