Culy homemade: orzo met geroosterde pompoen, courgette en feta

Culy 22 okt 2014 Diner

Mmm, dit maaltje is ideaal voor een doordeweekse avond: het kost niet al te veel tijd en je kunt in één keer een grote portie maken voor de volgende dag. Heerlijk met smaakmakers als zongedroogde tomaatjes, rozijnen en verse basilicum. 

Orzo is een soort pasta in de vorm van rijst. Het wordt ook wel farro of riso genoemd en het is te koop bij (Italiaanse) delicatessenzaakjes. Kun je het niet vinden? Gebruik dan parelcouscous als vervanger. 

Verwarm je oven voor op 200 graden en schil de pompoen. Snijd in blokjes en doe samen met een scheut olijfolie, de tijm, peper en zout naar smaak in een kom. Meng goed en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in een halfuur gaar.

Snijd terwijl de pompoen in de oven zit de rode ui courgette in kleine blokjes van ongeveer een centimeter bij een centimeter. Bak deze in een hete (grote) koekenpan op hoog vuur totdat de blokjes goudbruin kleuren. Breng op smaak met peper en zout.

Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de orzo volgens de verpakking met een flinke snuf zout. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten, olijven en basilicum fijn en meng in een hele grote kom. Wel de rozijntjes in warm water en giet deze af.

Giet de orzo af en doe samen met de courgette, ui, rozijntjes en geroosterde pompoen bij de rest van de ingrediënten in de grote kom. Verkruimel het blok feta erboven en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Serveer eventueel met een handje rucola.

2014-10-09_17.37.212014-10-09_17.34.27

Voor 4-6 porties

  • 1 flespompoen
  • 5 takjes verse tijm
  • 1 grote courgette of 2 kleine
  • 1 rode ui
  • 300 gram orzo
  • 1 blok feta
  • 3 eetlepels zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels taggiasche olijven
  • Flinke bos verse basilicum
  • Handjevol rozijnen
  • Optioneel: rucola
Reageer op artikel:
Culy homemade: orzo met geroosterde pompoen, courgette en feta
Sluiten