Culy Homemade: rode bietensoep met appeltjes, zure room en dille

We hebben bij Culy al héél wat recepten voor soep bedacht, maar rode bietensoep hadden we nog niet. Zonde, want rode bietensoep is ontzettend lekker, al helemaal met wat zure room en blokjes frisse groene appel. Dus bij deze…

Het leuke aan dit recept is dat je de soep zowel warm als koud kunt eten. ‘s Zomers als ijskoude gazpacho, bij sneeuwweer een heerlijke kom warmte. Lekker met toast van zuurdesembrood.

rode bietensoep
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Rode bietensoep met appeltjes, zure room en dille

Maal de ui, knoflook, gember, bleekselderij en wortel in een blender tot kleine stukjes.

Fruit de inhoud van de blender aan in een laag olijfolie op medium vuur. Voeg de bietjes en het kerriepoeder toe en bak mee. Schenk er de groentebouillon en een scheutje appelazijn bij en laat 20 minuten pruttelen.

Mix de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Proef en kruid af met zout en peper.

Werk af met zure room, de fijngesneden appeltjes en een paar takjes verse dille. Lekker met nog wat extra zwarte peper van de molen.

rode bietensoep
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer soepen?

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: rode bietensoep met appeltjes, zure room en dille
Sluiten