Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 28 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: geroosterde knoflooksoep met groene kruidenolie

Is er íéts lekkerder dan geroosterde knoflook? We durven het te betwijfelen. En in deze knoflooksoep staat deze smaakbom ook nog eens centraal. Maken dus!

Voor deze knoflooksoep heb je drie bollen knoflook nodig die je roostert in de oven. Dat duurt 50 minuten, maar daar heb je verder geen omkijken naar.

Het scheutje room kun je trouwens ook weglaten: deze soep is dankzij de aardappel en cannellinibonen al heerlijk romig van zichzelf. Als je de boter vervangt door olijfolie, is het een heerlijk, gezond soepje. Maar: een klontje boter een scheutje room maken het natuurlijk altijd éxtra lekker…

Liever een makkelijke knoflooksoep maken zónder groene kruidenolie? Maak dan deze goddelijke knoflooksoep.

> Ook interessant: hoe maak je garlic confit: gekonfijte knoflook in olie?

Geroosterde knoflooksoep
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Geroosterde knoflooksoep

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Halveer de drie bollen knoflook overdwars. Leg ze op een stuk aluminiumfolie op een bakplaat. Besprenkel aan de snijkant met olijfolie en wat zout. Pak ze individueel in in stukjes aluminium en rooster de knoflook in ongeveer 50 minuten. Laat kort afkoelen, tot ze handelbaar zijn.

Verwarm de olijfolie en/of boter in een soeppan. Knijp de zoete geroosterde pulp uit de knoflookbollen en voeg dat toe aan de pan, samen met de sjalot. Voeg een snufje zout toe en laat 5 minuten zachtjes bakken.

Doe het takje rozemarijn en de gehakte salie erbij en laat een minuut meebakken. Blus dan af met de bouillon en voeg de aardappel en cannellinibonen toe. Breng aan de kook, zet het vuur dan op medium en laat 20 minuten sudderen.

Maak ondertussen de kruidenolie: doe daarvoor alle ingrediënten in een keukenmachine. Maal tot een gladde, groene olie. Zeef de olie eventueel voor een nóg mooier resultaat.

Als de aardappel gaar is, kun je het takje rozemarijn eruit vissen en de soep pureren. Doe de soep daarna terug in de pan, voeg de room toe en warm nog even kort door. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de knoflooksoep met de groene kruidenolie en een goed stuk toast.

Meer lekkere soep recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.