Culy
Culy Dessertrecepten 14 feb 2016

Culy Homemade: chocoladetaart met crème fraîche frosting

Deze waanzinnige chocoladetaart is geïnspireerd op een recept van Donna Hay. Wij voegden er ook nog een frosting van licht gezoete crème fraîche aan toe waardoor deze chocoladebom wat ons betreft nóg lekkerder wordt. 

Verwarm je oven voor op 160 graden. Vet een springvorm met een doorsnee van 22 centimeter in met boter en bedek met een dun laagje bloem. Smelt de chocolade au bain-marie.

Doe de boter in een kom en klop met een mixer luchtig. Voeg de suiker toe en meng goed. Voeg nu één voor één de eieren toe en voeg pas een volgend ei toe totdat de vorige volledig is opgenomen. Zeef de bloem, bak- en cacaopoeder boven het botermengsel en meng goed.

Voeg nu ook de crême fraîche en de gesmolten chocolade toe. Meng met een mixer en giet het beslag dat nu veel weg heeft van chocolademousse in de springvorm. Bak de taart in een uur tot anderhalf uur gaar.

Chocoladetaart met creme fraiche

De baktijd is sterk afhankelijk van je oven, dus check of de taart gaar is door een satéprikker in het midden te steken. Als deze er schoon uit komt, is de taart gaar. Laat een uur afkoelen in de vorm en vervolgens nog tot kamertemperatuur uit de vorm.

Roer ondertussen in een schone kom de crème fraîche los en meng er de poedersuiker door. Verdeel de frosting over de taart met een paletmes, maar zorg ervoor dat de taart écht is afgekoeld. Anders wordt de frosting vloeibaar en loopt hij zo van de taart af.

Chocoladetaart met creme fraiche2Chocoladetaart met creme fraiche3

Het bordje is afkomstig uit de toffe webshop van Kookmeisje, boordevol vintage servies. Het vorkje kochten we in een winkeltje op Bali.

Reageer op artikel:
Culy Homemade: chocoladetaart met crème fraîche frosting
Sluiten