Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Culinair nieuws 14 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Hey Cha is het eerste zelfservice instant noodles restaurant van Nederland

Dat we bij Culy groot fan zijn van instant noodles is onderhand geen geheim meer. En daarom zijn we maar al te blij dat de trend van zelfservice restaurants voor instant noodles eindelijk is overgevlogen uit Zuid-Korea. Bij restaurant Hey Cha Tea Company in Amsterdam-Zuid kan je nu jouw eigen heerlijke kom stomende ramen helemaal zelf samenstellen. Ehm.. say no more!

Dat er trouwens weer een nieuwe food trend uit Zuid-Korea is gearriveerd in Nederland hadden wij natuurlijk al zien aankomen. En daar hoor je ons zeker niet over klagen!

Hey Cha

Misschien ken je Hey Cha Tea Company al van hun bubble tea en Koreaanse Bingsu. Ze zijn gevestigd in het winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam-Zuid, waar je overigens nog veel meer heerlijke Aziatische eetplekjes en toko’s kan vinden.

Dus heb je net jouw favorieten uit de toko ingeslagen, dan is hier is jouw nieuwe lunchplek!

@dutcheats

HeyCha Gelderlandplein Amsterdam is the 1st self-serve instant noodle shop #ramen #instantnoodles #amsterdam

♬ Pink Venom – BLACKPINK

Zelfservice instant noodles

Inmiddels is Hey Cha ook een zelfservice instant noodles restaurant geworden: het eerste in Nederland. Het concept is heel makkelijk. Je begint bij het kiezen van de noodles. Aan een grote muur vind je al jouw favoriete pakjes van instant noodles. Ga je voor de hot carbonara of  de veggie ramyun? Voor de mensen met een gluten-allergie is trouwens een speciale regel: zij mogen hun eigen pakje instant noodles meenemen.

Dan loop je verder naar de toppings, er is genoeg keuze voor iedereen. Er zijn vegetarische, vegan en gluten-vrije toppings en het meeste vlees is halal. Wat voor toppings je kan verwachten? Denk aan kip, char siu, gyoza, cheddar kaas, en diverse groente toppings. Ook zijn er verse toppings die per dag verschillend zijn, zoals maïs of een gemarineerd shoyu ei (ook wel bekend als sojasaus-eieren). De toppings kosten tussen de € 0,50 tot € 2,- per stuk.

Koreaanse heater

Heb je eenmaal jouw perfecte kom samengesteld, dan kan je de soep opwarmen – en dat gaat niet zomaar. Met de speciale zelfservice heater uit Zuid-Korea (zie video hierboven) is jouw heerlijke kom instant noodles binnen vier minuten klaar en kan je genieten van jouw favoriete noodles en toppings. Super simpel dus! En natuurlijk ontzettend lekker.

Het adres van Hey Cha Tea Company

Je vindt Hey Cha in het Gelderlandplein op het volgende adres:

Van Leijenberghlaan 140
1082 DC Amsterdam

Kijk voor meer info en de openingstijden op de website van Hey Cha.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.