Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 14 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: rabarber curd (voor op scones of in toetjes)

Lemon curd kennen we allemaal wel, maar rabarber curd? Da’s nog eens origineel! We geven je dan ook graag een handig basisrecept voor dit goddelijke goedje. Dit kun je op zijn beurt verwerken in allerlei lekkers: op scones, in toetjes of gewoon zo, met een lepeltje uit de pot. Want geloof ons: de verleiding zal groot zijn om dat laatste te doen.

Bewaar je de rabarber curd in een afgesloten weckpotje, dan kun je deze tot een week in de koelkast bewaren. Al durven wij te wedden dat die curd na een paar dagen al weer weggewerkt is, wat alles te maken heeft met die grote verslavingsfactor ervan.

Culy’s Tips & Tricks: lemon curd maken

Rabarber curd
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je zelf rabarber curd

Doe de stukjes rabarber samen met een klein scheutje water in een blender (met een staafmixer kan ook) en mix tot een zo glad mogelijke massa. Zeef dit zodat het pulp achterblijft en je zoveel mogelijk sap overhoudt. Als je met de bolle kant van een eetlepel op het pulp duwt, komt er meer sap uit.

Verwarm een steelpan op heel laag vuur en voeg de eieren, boter, maizena, suiker en 250 ml van het rabarbersap toe. Roer met een garde tot de boter gesmolten is en blijf daarna roeren tot er zich een puddingachtige consistentie vormt. Zet het vuur niet hoger, geduld is hier een schone zaak. Heb je een kookthermometer, streef dan naar een temperatuur van 80 graden.

Roer er nog 100 ml van het rabarbersap door. Laat volledig afkoelen, dek de kom rabarber curd af en zet ‘m in de koelkast. De rabarber curd krijgt dan de gewenste consistentie.

Rabarber curd
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer met rabarber?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.