Redactie
Redactie Recepten 17 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Bloemkoolrijst met spinaziefalafel

Een lekker makkelijk recept voor elke dag: bloemkoolrijst met spinaziefalafel.

Verwijderen de bladeren en grote stronken van de bloemkool. Verdeel de kool in roosjes en hak fijn in een keukenmachine, maar voorkom dat de bloemkool té klein wordt. Het moet qua grootte vergelijkbaar zijn met rijst.

Verwarm een scheut olijfolie in de koekenpan en bak de bloemkoolrijst ongeveer 2 minuten. Doe de ‘rijst’ vervolgens in een grote kom en laat afkoelen.

Bak de spinaziefalafel in 8 à 10 minuten rondom bruin en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de aspergetips ongeveer 2 à 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Halveer de abrikozen en dadels, verwijder de pitten en snijd de vruchten in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn en meng de helft van de peterselie door het abrikozen-dadelmengsel en de andere helft door de yoghurt. Breng beiden op smaak met peper en zout.

Hak de amandelen fijn en meng met de bloemkoolrijst en het abrikozen-dadelmengsel. Snijd de aspergetips doormidden en hussel door de salade. Voeg als laatst twee eetlepels olijfolie toe.

Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en serveer met de falafel balletjes en frisse yoghurtsaus.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Bloemkoolrijst met spinaziefalafel
Sluiten