Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 17 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: pompoenpuree met buikspek en chimichurri

Hoe maak je een klassieke pompoenpuree een klein beetje spannender? Door er chimichurri en spek bij te serveren. Deze combinatie is heerlijk hartig, een beetje zoet, een beetje spicy… en je wordt er vooral heel erg blij van.

Wij laten het buikspek hier langzaam garen in de oven. Dat hoeft geen extra last te zijn, want wanneer het vlees in de oven gaart, heb je ruim de tijd voor de puree en de chimichurri. Wil je het toch wat sneller? Bak de speklappen dan in enkele minuten gaar in een koekenpan.

> Tip: Pompoen snijden wordt easy peasy met deze handige trucs

pompoenpuree met buikspek en chimichurri
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Pompoenpuree met buikspek en chimichurri

Voor het buikspek

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe het stuk buikspek in een ovenschaal en bestrijk het met olijfolie. Werk af met een flinke snuf grof zeezout. Laat het buikspek een uurtje garen in de oven.

Voor de chimichurri

Doe alle droge ingrediënten voor de chimichurri in een vijzel en stamp fijn. Heb je geen vijzel? Met een maatbeker en de staafmixer gaat het ook.

Voor de pompoenpuree

Verhit een pan op medium vuur en smelt een klont boter. Bak de ui en de knoflook in de gesmolten boter tot ze glazig zijn.

Voeg de stukjes pompoen en de aardappel toe aan de pan en schenk er de kippenbouillon bij.

Voeg er de laurier aan toe en laat op zacht vuur sudderen tot de stukjes pompoen zacht zijn.

Vis het laurierblaadje uit de pan en voeg een klont boter, een snuf zwarte peper en een snuf nootmuskaat toe aan de pan. Mix met een stamper tot puree. Proef en kruid af met zout en/of peper.

Schep nu een flinke schep van de pompoenpuree in een kom, schik er een paar plakjes van het buikspek op en werk af met wat van de chimichurri.

pompoenpuree met buikspek en chimichurri
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer recepten met pompoen?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.